Wintersportdekking op uw reisverzekering afsluiten?

WintersportdekkingHet is weer de periode van de wintersport. Heerlijk genieten van de witte bergen en de apres-ski. Maar bent u wel goed verzekerd? Heeft u ook wintersportdekking op uw reisverzekering?

Wintersportdekking standaard verzekerd?

Het is niet standaard dat een reisverzekering een wintersportdekking heeft. Een dekking voor wintersport is vaak een aanvullende dekking die u nog apart moet afsluiten voordat u op wintersport gaat. Wintersport brengt extra risico’s met zich mee en de meeste verzekeraars willen dit dan ook niet standaard verzekeren.

Controleer daarom in uw polisvoorwaarden of u dekking heeft. Let daarnaast ook op welke dekking uw zorgverzekering u geeft. Het is dus verstandig om de polis van uw reis- en zorgverzekering naast elkaar te houden. Hulp nodig hierbij? Wij kunnen gemakkelijk voor u controleren of uw polissen elkaar overlappen. Bel ons en wij leggen het u uit.

Wat is er gedekt?

Globaal dekt de wintersportdekking schade die u overkomt tijdens uw wintersport. Dit kunnen natuurlijk kleine schadegebeurtenissen zijn, maar stel dat u onverhoopt gewond raakt – dan kunnen de kosten voor de ‘reddingsactie’ vrij hoog zijn. Een reisverzekering met wintersportdekking zorgt ervoor dat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Zo kunt u veilig op wintersport. Er zijn ook een aantal zaken niet gedekt onder een wintersportdekking. Zo is schade aan skistokken en/of -bindingen niet gedekt onder een wintersportverzekering. Daarnaast bent u niet verzekerd voor schade die is ontstaan tijdens ijshockey, skispringen of speedskiën.

Wilt u een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten? Neem contact met ons op als u een wintersportverzekering wilt afsluiten.