Wat is verzekerd in uw bootverzekering?

Geen boot is hetzelfde, dus maatwerk is vaak vereist. Bij elke boot zoeken we een passende verzekering, of het nu een open of kajuit zeilboot, sloep, motorjacht of speedboot is. Elke boot heeft weer zijn specifieke kenmerken waar rekening mee gehouden moet worden.

Welke bootverzekering dekking(en) kunt u kiezen?

Net als bij een autoverzekering kunt u bij bootverzekeringen ook kiezen tussen WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco.

WA
Alleen schade aan de tegenpartij is verzekerd.

WA Beperkt Casco
Dekt hetzelfde als de WA-verzekering, plus diefstal, brand, storm- of hagelschade voor uw eigen boot, en de op de boot aanwezige spullen (inboedel).

WA Volledig Casco
Dekt hetzelfde als de WA-Beperkt Caso verzekering, plus schade aan uw eigen boot.

Wat kunt u extra bijverzekeren?

Bootverzekeringen zorgen er in de basis voor dat schade aan anderen en andere boten is gedekt, en bij een Volledig Casco dekking ook schade aan uw eigen boot. Er bestaat een aantal extra dekkingen die u kunt toevoegen aan uw bootverzekering.

Volgboot
Heeft u een volgboot? Deze kunt u gemakkelijk extra meeverzekeren. De dekking voor de volgboot is hetzelfde als de gekozen dekking voor de bootverzekering. Schade aan de volgboot is niet van invloed op uw no-claimkorting. Sommige maatschappijen verzekeren een volgboot gratis mee, andere rekenen daarvoor een toeslag.

Is de volgboot langer dan de breedte van de boot en/of heeft hij meer dan 10pk? Dan kan de volgboot niet worden meeverzekerd en krijgt u dus een losse volgbootverzekering.

Boottrailer
De Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering voor uw boottrailer valt altijd onder de dekking van de auto die de trailer trekt. Als u minimaal een WA Beperkt Casco bootverzekering dekking heeft afgesloten, kunt u daarnaast ook uw boottrailer meeverzekeren voor Beperkt Casco. De boottrailer is dan ook verzekerd voor schade veroorzaakt door van buiten komend onheil en ook schade door eigen schuld (geen opzet).

Ongevallen opvarendenverzekering
Een ongevallen opvarendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van uzelf en andere opvarenden van uw boot bij een ongeval / aanvaring. Of als u zelf op een andere boot bij een ongeval betrokken raakt en blijvend invalide wordt of overlijdt.

Rechtsbijstandverzekering
Bij uw bootverzekering kunt u een rechtsbijstandverzekering bijsluiten die dekking geeft voor juridische hulp mocht u betrokken raken bij een aanvaring. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering inclusief Verkeersdekking? Dan is juridische hulp bij aanvaringen al gedekt (check  de polisvoorwaarden van uw rechtsbijstandverzekering voor meer informatie).

Extra inboedelverzekering
Als u een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco bootverzekering heeft, is standaard 20% van het verzekerd bedrag aan aanwezige spullen op uw boot (inboedel) meeverzekerd. Mocht u kostbare apparatuur aan boord hebben, of bijvoorbeeld duikuitrusting, dan heeft u de mogelijkheid om extra inboedel bij te verzekeren.

Wat is niet verzekerd?

1. Schade door opzet of nalatigheid is niet verzekerd.

2. Schade door achterstallig of slecht onderhoud van uw boot is niet verzekerd.

3. Slijtage schade aan uw boot is niet verzekerd.

4. Schade die ontstaat als u de boot verhuurt. Dit kan wel verzekerd worden. Voor een dekking bij verhuur kunt u een aparte verzekering bij ons aanvragen.

Persoonlijk verzekeringsadvies nodig?

Praat u liever met een adviseur om de juiste bootverzekering te kiezen met de juiste dekking voor uw persoonlijke situatie en boot? Voor persoonlijk verzekeringsadvies kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.