Wat doet een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering helpt u als u in een situatie terecht komt waarbij u juridisch advies of bijstand nodig heeft.

Zo kan het gebeuren dat het bedrijf waar u werkt gaat reorganiseren en uw werkgever biedt u een ontslagvergoeding aan. Een rechtsbijstandverzekeraar kan voor u beoordelen of de vergoeding juist is en voor u de onderhandelen met uw werkgever. Een advocaat of een juridisch adviesbureau rekent al snel honderden euro’s voor een advies. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, bent u gemiddeld € 10,00 per maand kwijt.

En wat dacht u van de situatie dat u via het internet iets koopt (een tuinset bijvoorbeeld) en deze wordt niet geleverd, maar u heeft wel betaald? Via de website krijgt u geen reactie. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft,  kunt u advies inwinnen over uw kansen op het verhalen van de schade die u heeft geleden.

Het kan ook gebeuren dat een juridisch conflict uitloopt in een rechtszaak waar een rechter gaat beslissen wie er ‘gelijk’ krijgt.  Vaak moet u dan een advocaat hebben die u vertegenwoordigt tijdens de rechtszaak. De kosten kunnen in de duizenden euro’s lopen en dan heeft u ook nog te maken met proceskosten. Deze moet u betalen om uberhaupt een rechtszaak te starten.

Een rechtsbijstandverzekering bespaart u dus een hoop geld en u bent verzekerd van de juiste juridische expertise.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.