Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u uw woning tegen schades als gevolg van brand, storm en inbraak. Ook geldt de dekking voor bijgebouwen en eigendommen als uw schuur, tuin en schutting. Heeft u een koopwoning met hypotheek, dan is een opstalverzekering verplicht. Woont u in een appartement of huurwoning, dan is deze vaak geregeld via de Vereniging van Eigenaren of de verhuurder. Maar de aanpassingen die u zelf heeft gemaakt, zijn in dat geval niet verzekerd, zoals een nieuwe keuken, badkamer of laminaatvloer. Daarvoor moet u zelf een verzekering voor het eigenaren- of huurdersbelang afsluiten. Hiervoor gelden dezelfde premies en voorwaarden als voor een opstalverzekering.

Herbouwwaarde

De opstalverzekering verzekert de herbouwwaarde van uw woning. Voor het vaststellen daarvan kunt u gebruikmaken van onze herbouwwaardemeter. Op basis van een aantal standaard vragen bent u vijf jaar lang gegarandeerd verzekerd voor de juiste waarde én u krijgt een garantie tegen onderverzekering.

In het kort

  • Keuze tussen de dekking Extra Uitgebreid of All Risk.
  • Garantie tegen onderverzekering met de herbouwwaardemeter.
  • Verzekerde waarde stijgt jaarlijks (index).
  • Schuur, schutting en tuin standaard meeverzekerd.
  • Een verzekering op maat met een deskundig advies.

Zelf berekenen

Via onderstaande vergelijking kunt u zelf de beste voorwaarden en premie berekeningen voor uw woning. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een advies op maat.