Scooterverzekering afsluiten

Scooterverzekering afsluiten

Als ouder kunt u te maken krijgen met het moment dat uw zoon of dochter een scooter wilt. Of u bent zelf van plan om een brommer of een scooter te kopen. Net als bij een auto moet u uw scooter of bromfiets verzekeren voordat u hiermee op de weg mag rijden. Een scooterverzekering afsluiten is dan ook het eerste wat u zult doen nadat u een scooter heeft gekocht.

Scooterverzekering afsluiten

Heeft u een scooter dan moet u een  scooterverzekering afsluiten. U dient minimaal een WA-verzekering af te sluiten voordat u met uw bromfiets de weg op gaat. U kunt, net als uw auto, ook kiezen voor een allrisk verzekering. Daarnaast kunt u een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Hieronder hebben wij voor u samengevat welke aanvullende scooterverzekeringen u kunt afsluiten.

Ongevallen opzittenden verzekering

Met deze verzekering keert de verzekering een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden wanneer u betrokken bent bij een ongeval. Deze verzekering kan soms alleen worden afgesloten als de bestuurder ouder is dan 24 jaar.

Schade opzittenden verzekering

Met deze verzekering keert de verzekering de daadwerkelijke schade uit. Dus naast letselschade wordt ook materiële schade vergoed van u en uw opzittenden. Ook hier geldt dat sommige verzekeraars deze aanvullende scooterverzekering alleen afsluiten voor bestuurders die ouder zijn dan 24 jaar.

Verhaalsbijstand

Met deze verzekering heeft u bijstand wanneer het niet duidelijk is wie nu schuld heeft aan het ongeval. Op deze manier hoeft u zelf de discussie niet te voeren met de andere verzekeraar.

Hieronder volgen nog een aantal handige weetjes:

Wat als u geen verzekering heeft?

Het RDW controleert jaarlijks of u een scooterverzekering heeft. Blijkt uit controle dat u geen verzekering heeft dan krijgt u een boete.

Is een brommer rijbewijs verplicht?

Ook op een brommer of scooter heeft u een rijbewijs nodig. Dit heet een bromfietsrijbewijs. Indien u een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) hebt dan hoeft u niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.

Uw scooterverzekering

Wilt u een verzekering voor uw scooter of brommer afsluiten? Vergelijk het beste aanbod op onze website en sluit uw verzekering direct af. Of neem contact met ons op.