Schade aan mijn autoruit

rtuischade

Een ruitschade kan iedereen overkomen en staat los van uw rijstijl. En de reclames zijn waar: als u zo’n vervelend sterretje in uw ruit heeft, wilt en moet u dat zo snel mogelijk laten repareren. Niet alleen omdat het uw gezichtsveld kan hinderen, maar ook omdat een sterretje in uw voorruit kan doorscheuren tot een barst als u ermee doorrijdt. Maar hoe zit het met uw eigen risico? Valt de reparatie van uw autoruit onder de dekking van uw verzekering?

Dekking ruitschade

Is ruitschade gedekt bij een WA-autoverzekering?

Een WA-dekking vergoedt geen schade aan uw eigen auto. De verzekering zal bij dekking alleen de schade vergoeden die u in het verkeer aan een andere auto of persoon veroorzaakt. Meer zal een verzekeraar niet vergoeden. Uw ruitschade zal dan ook niet vergoed worden wanneer u alleen een WA-verzekering heeft afgesloten voor uw auto.

Is ruitschade gedekt bij een WA beperkt casco autoverzekering(of WA plus)?

Ruitschade is gedekt als u een WA beperkt casco autoverzekering heeft.

Is ruitschade gedekt bij een allrisk autoverzekering(volledig casco dekking)?

Ruitschade is ook gedekt als u een allrisk autoverzekering heeft afgesloten.

TIP: Bel uw adviseur om te vragen of u de juiste dekking heeft afgesloten.

Eigen risico ruitschade

Wordt mijn eigen risico vergoed als ik mijn autoruit laat repareren?

De meeste verzekeraars vergoeden uw eigen risico als u uw autoruit laat repareren. Hier zit echter wel een vereiste aan vast. De reparateur moet een A of B kwalificatie hebben. Op de site van glasgarant kunt u kijken of de reparateur een A of B kwalificatie heeft. Als u uw ruitschade laat repareren door een reparateur met een C kwalificatie of lager dan wordt uw eigen risico niet vergoed door uw verzekeraar.

TIP: Bel altijd met uw adviseur als u twijfelt of de door u gekozen reparateur een A of B kwalificatie heeft.

Wordt mijn eigen risico vergoed als ik mijn autoruit laat vervangen?

In sommige gevallen is een ruitschade niet meer te herstellen en moet deze worden vervangen. Uw eigen risico komt niet voor vergoeding in aanmerking als u uw autoruit vervangt. Veel verzekeraars komen u echter wel tegemoet in de kosten in de vorm van een korting. Ook hier geldt het vereiste dat u het vervangen laat uitvoeren door een reparateur met een A of B kwalificatie.

TIP: Naamsbekendheid van de reparateur zegt niets over de kwalificatie. Wist u bijvoorbeeld dat Carglass geen A of B kwalificatie heeft?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.