Wat is rentemiddeling?

Bij het tussentijds openbreken van de rentevast periode kan de bank een boeterente in rekening brengen. Indien de rente voor nieuwe hypotheken laag is en je wilt profiteren van de lage rente, informeer via ons dan eens naar de mogelijkheid van rentemiddeling.

Als jouw hypotheekbank rentemiddeling kan aanbieden, wordt je huidige rente in dat geval verwerkt in een nieuw rentevoorstel. Er wordt eigenlijk het gemiddelde genomen van jouw huidige rente en de lagere rente van dit moment voor nieuwe hypotheken.

 

Met rentemiddeling kun je profiteren van de huidige lage hypotheekrente, en je kunt de rente weer voor een langere periode vastzetten.

 

Dit is een snelle manier om te profiteren van een lage rentestand. Bijkomend voordeel is dat je niet direct de volledige boeterente hoeft te betalen.
Een alternatief is om de rentevast periode open te breken en de boeterente volledig te voldoen. Hierbij moet er wel rekening mee worden gehouden dat je het verschuldigde bedrag aan boeterente wel beschikbaar moet hebben.

 

Helaas bieden de meeste banken en verzekeraars de mogelijkheid van rentemiddeling niet aan. In dat geval moet er gekozen worden voor het openbreken van de rentevast periode met een boeterente of de hypotheek moet worden overgesloten.
De banken die rentemiddeling wel aanbieden kunnen aanvullende voorwaarden stellen. Vraag daarom altijd advies over de mogelijkheden, voorwaarden en alternatieven.

 

De banken kunnen kosten in rekening brengen bij het middelen van de rente. De kosten kunnen oplopen tot €250. Dit verschilt per bank.

 

Rentemiddeling is alleen van toepassing bij het aanpassen van de hypotheek bij dezelfde hypotheekverstrekker.
Indien je de hypotheek wilt oversluiten naar een andere bank om te profiteren van een lagere rente, dan ben je vaak een boeterente verschuldigd