Heeft u nog een goede zorgverzekering?

Het einde van het jaar nadert en dit betekent dat u de mogelijkheid krijgt om te kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Onlangs heeft het kabinet de wijzigingen voor het komende jaar kenbaar gemaakt. De belangrijkste wijzigingen zijn:

De basisverzekering

Premie

De premie voor de basisverzekering gaat volgend jaar waarschijnlijk omhoog. Het kabinet heeft voorspeld dat de gemiddelde premie in 2016 stijgt met € 85 per jaar. De daadwerkelijke premie wordt bepaald door de verzekeraars en zal naar verwachting halverwege november bekend worden gemaakt.

Eigen Risico

De hoogte van het verplichte eigen risico stijgt in 2016 naar € 385. Ten opzichte van 2015 is dit een stijging van €10.

Vergoedingen

  • Op 9 april 2015 heeft ‘Zorgverzekeraars Nederland’ per brief aan het Zorginstituut laten weten het opereren van foetussen met een open ruggetje onder voorwaarden te vergoeden;
  • Er vinden vanaf 2016 een aantal technische wijzigingen plaats, zoals in ambulancevervoer en zittend ziekenvervoer bij intensieve kindzorg, terminologische wijziging van ‘dieetadvisering’ naar ‘diëtetiek’ en vergoeding van de invasieve diagnostiek na prenatale screening;
  • Per 1 juli 2015 is het medicijn Belimumab en de behandeling voor tumor infiltrerende lymfocyten toegevoegd binnen het basispakket.

Inkomensafhankelijke bijdrage

De werknemersbijdrage die een werkgever inhoudt op het salaris van een werknemer daalt van 6,95% naar 6,75%. Voor zelfstandigen, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden bedraagt het tarief 5,5%.

Zorgtoeslag

De maximale zorgtoeslag stijgt in 2016. Het aantal huishoudens dat recht heeft op de zorgtoeslag wordt echter wel beperkt. U heeft alleen recht op een zorgtoeslag indien u een minimum inkomen heeft.

De Financieel Partners Zorgvergelijker

Wij raden u aan om ook dit jaar te bekijken of de dekking van uw zorgverzekering nog voldoet aan uw wensen. Financieel Partners staat u hierin uiteraard graag bij. Wij bieden daarom de Financieel Partners Zorgvergelijker aan. De Financieel Partners Zorgvergelijker is een online vergelijker, waarin u eenvoudig vele zorgverzekeringen kunt vergelijken op prijs en dekking zodat u kunt nagaan welke zorgverzekering het beste bij u past.

Kenmerkend voor de Financieel Partners Zorgvergelijker:

  • Volledig onafhankelijk
  • Breed assortiment
  • Eenvoudig
  • Volledig digitaal
  • Direct online uw verzekering afsluiten

De Zorgvergelijker met de gegevens voor 2016 is medio november beschikbaar op onze website, zodra alle verzekeraars de nieuwe tarieven bekend hebben gemaakt. Klik hier voor een berekening. Heeft u al vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met ons. Wij zijn u graag van dienst.